Urgenties

Wachtdienst en Urgenties

Tijdens de week

  • Zo vroeg mogelijk bellen vanaf 9u
  • behandeling na school- of werkuren is niet steeds haalbaar;
  • afwezigheidsattest kan verkregen worden.

+32(0)11 44 71 09

weekends / feest- en brugdagen

9u00 – 18u00 | € 1,50 / min.

+32(0)90 33 99 69

Behandelingen

We trachten voor iedereen een geschikte oplossing te vinden en u zo uw stralende lach en goed kauwvermogen terug te geven. Dat doen we met een brede waaier aan behandelingen:

Algemene Tandheelkunde

Algemene Tandheelkunde

Bij ons kan u terecht voor (half)jaarlijkse controles, tandsteenverwijdering, vullen en verwijderen van tanden.

Algemene Tandheelkunde

Kindertandheelkunde

Kinderen komen best vanaf drie jaar op controle. Wij doen ons best om ook de kleinsten zo goed mogelijk te begeleiden en te behandelen. Wij verwijzen enkel door bij ernstige, uitgebreide problematiek en/of extreme angst.

Algemene Tandheelkunde

Endodontie

Ook wel wortelkanaalbehandeling genoemd. Wanneer de zenuw van uw tand ontstoken is kan de tandarts een “ontzenuwing” uitvoeren. De ontstoken zenuw wordt dan verwijderd en het wortelkanaal wordt opgevuld. Deze behandeling kan zeer complex zijn vooral bij de achterste kiezen met meerdere wortels of bij tanden met kromme wortels. Indien nodig sturen wij u door naar een specialist in de endodontie om de zenuwbehandeling onder microscoop te laten uitvoeren.

Algemene Tandheelkunde

Uitneembare prothese

Een uitneembare prothese of kunstgebit kan één of meerdere ontbrekende tanden aanvullen. Het zijn valse tanden die kunnen uitgenomen worden. Als je geen eigen tanden meer hebt spreken we van een volledige prothese. Als er wel nog enkele tanden zijn spreken we van een partiële prothese. Bij een partiële prothese heb je de keuze tussen een kunstharsprothese of een frameprothese (met metalen basis). Een frameprothese is veel comfortabeler maar ook iets duurder. Vanaf 50 jaar worden kunstharsprotheses gedeeltelijk terugbetaald.

Algemene Tandheelkunde

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn porseleinen tanden die je niet kan uitnemen. Ze worden vastgemaakt op je eigen tanden of op implantaten. Op deze manier kunnen één of meerdere ontbrekende tanden op een zeer comfortabele, vaste manier aangevuld worden. Je bespreekt best met je tandarts welke behandelingsoptie voor jou het meest geschikt is. Kroon- en brugwerk wordt niet door het ziekenfonds vergoed.

Algemene Tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Wil je graag mooiere en/of wittere tanden? Voor bleken van tanden en plaatsen van schildjes/facetjes in composiet of porseleinen kronen kan u bij ons terecht. Vraag ons advies. Iedere situatie en elke patiënt is anders. Wij luisteren naar uw wensen en zoeken voor u de beste oplossing.

Algemene Tandheelkunde

Implantaten

Een implantaat is een titanium schroefje dat een tandwortel kan vervangen. Het wordt door een kaakchirurg geplaatst. Na de genezingsfase en ingroei in het kaaksbeen kunnen wij:

  • Een vaste constructie namelijk een kroon op een implantaat plaatsen om een tand te vervangen;
  • Een uitneembare prothese op meerdere implantaten bevestigen. We spreken dan van een klikprothese. Deze methode wordt vaak toegepast bij mensen die problemen hebben met een totale uitneembare prothese omdat deze te los zit.
Vaste kronen op implantaten worden nooit door het ziekenfonds vergoed, een klikprothese vanaf 70 jaar enkel in de onderkaak.